Дни след като Възраждане внесe в парламента законопроект, според който всеки,

...
Дни след като Възраждане внесe в парламента законопроект, според който всеки,
Коментари Харесай

Костадинов се оказа чуждестранен агент - на САЩ

Дни откакто " Възраждане " внесe в Народното събрание законопроект, съгласно който всеки, получаваш над 1000 $ годишно от чужбина, би трябвало да се записва като " задграничен сътрудник ", интернет консуматори видяха, че самият Костадинов и партията му попадат под действието на своите оферти.

" Законът за регистрация на задграничните сътрудници ", който болшинството от партии в Народното събрание отхвърлиха да поддържат, визира всички физически и юридически лица, разрастващи активност в България, които получават финансиране от непознати държавни управления, държавни предприятия, физически лица и даже търговски сдружения.

Отказ от регистрация води до солена санкция, а след регистрация всеки " задграничен сътрудник " е нужно да слага етикет с тези думи до логото на организацията си.

Партия " Възраждане " обаче е изключително дейна в обществените мрежи, една от аргументите за последния й избирателен триумф. И изключително - във Фейсбук и YouTube, където Костадинов и компания качват постоянно всевъзможни видеа, имат 99 хиляди почитатели в платформата на Зукърбърг и 24,7 хиляди в тази на Гугъл.
 Каналът на партията в YouTube доста припомня на цифрова версия на жълт вестник.
Много от тях са от телевизионни участия на лица на партията, само че някои са и лична продукция - всекидневно с телефон пред стаичката или от офиса на един или различен " възрожденец ".

И до момента в който Фейсбук страницата на партията не демонстрира реклами, тази в YouTubе демонстрира - в някои видеа. Разбира се, Костадинов и сие не могат да взимат пари от реклама с изявление в Нова, бТВ или най-често " Евроком ", нито пък от множеството клипчета на изявления от парламентарната естрада. Но всеки клип със " лична продукция " - в които водачът или различен партиец приказват няколко минути в камерата - имат реклама.

В добавка дали даден канал е монетизиран елементарно може да се ревизира в изходния код на страницата на канала, който в този на " Възраждане " сочи " is_monetization_enabled ", " value ": " true " (включена ли е монетизацията, стойност:вярна " ).

Дори при най-скромните апроксимации (по към 3 $ на 1000 гледания), това значи, че " Възраждане " изкарва над 1000 $ годишно - от американския техногигант Alphabet, майчината компания на Гугъл и притежател на YouTube.

А лица, изкарващи пари от задгранични търговски сдружения, каквото Alphabet е, по проектозакона на " Възраждане " са точно " задгранични сътрудници ".

В добавка, планът планува и такива лица да не могат да се занимават с политическа активност, да лобират или да вземат участие в предизборни акции.

Както стана ясно при започване на годината, една трета от народните представители на Костадинов в предишния парламент са имунизирани, макар острите им позиции против имунизациите. И въпреки в този момент още веднъж да са най-шумните съперници на влизането ни в еврозоната, също толкоз от депутатите им държат спестявания в евро.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР